Wie zijn wij?

Bestuur van de stichting Activiteitenfonds Blaricum

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Activiteitenfonds Blaricum wordt gevormd door inwoners van de gemeente Blaricum
Sinds Juni 2019 is de samenstelling als volgt:

Jan Rinzema

Jan Rinzema

Voorzitter

Ik ben geboren in 1958 en getrouwd met Nynke Runia. We hebben twee dochters: Catharina en Janneke.
Ik was predikant van de Dorpskerk, en heb nu wereldwijde digi – kerk www.preekvandeweek.com . Ik houd van lange afstands fietsen en van mijn Harley Davidson.
Blaricum is een prachtige plek om te wonen, er wonen prachtige mensen, die elkaar veel te geven hebben. Het AFB wil zich ervoor inzetten, dat deze mensen elkaar ontmoeten. En met elkaar delen, wat Blaricum zo bijzonder maakt: kunst, sport, gezelligheid en ontmoeting. Ik geloof dat een leven, waar mensen met elkaar delen, een leven is, waard om geleefd te worden. Het AFB kan niet alles, maar kan wel mensen stimuleren dit te doen. Daarom zet ik mij als voorzitter van het AFB hiervoor in.

Mieke van Diepen

Mieke van Diepen

Secretaris

Mijn naam is Mieke van Diepen. Ik ben secretaris van het AFB.
Sinds 2007 woon ik in Blaricum, samen met Arjan. Zijn oudste twee kinderen zijn inmiddels volwassen en onze twee dochters zitten op de Bernardus en het Goois Lyceum.

Ik werk op de Hogeschool van Amsterdam voor het lectoraat Kansrijke Schoolloopbanen: ik help docenten om onderzoekend te werken aan de verbetering van kansengelijkheid in het onderwijs.
Op verschillende manieren probeer ik bij te dragen aan de sociale cohesie in ons dorp, want: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.

Merijn van Hooff

Merijn van Hooff

Penningmeester

Mijn naam is Merijn van Hooff. Ik ben opgegroeid in de Bijvanck en daarna via wat omzwervingen in 2015 weer geland in de Blaricummermeent.

Ik ben getrouwd met Carin en samen hebben we een dochter (Bente) en een zoon (Ties).

Ik ben werkzaam als analist bij ABN Amro en doe dat met veel plezier. Verder fiets ik graag op de racefiets en tennis ik bij BLTC.

Als vrijwilliger bezig zijn voor het Activiteitenfonds Blaricum betekent voor mij een bijdrage leveren aan het verbinden van de verschillende dorpsdelen.

Monique Decnop

Monique Decnop

Bestuurslid

Mijn naam is Monique Decnop, wonend in de Blaricummer Byvanck samen met mijn 4 heerlijke kinderen. Wij wonen in een heel fijne wijk waar we als bewoners ons steeds meer inzetten om het goed te hebben met elkaar. Dat geeft een fijn gevoel en maakt het wonen in deze wijk heel aangenaam. Initiatieven zo als een nieuwjaarsborrel, de wijk schoonmaken, gezamenlijk opknappen van de speeltuin, vlindertuin aangelegd, koffie uurtje en in de zomermaanden een vrijdagmiddag borrel dragen er aan bij dat we het goed hebben in onze straat. En we benutten de buurtapp om elkaar te helpen daar waar behoefte aan is.

Toen ik gevraagd ben om me in te zetten voor het AFB hoefde ik dan ook niet te aarzelen. Verbinding zoeken, mogelijkheden creëren die tot meer verbinding leiden, is waar ik me heel graag voor inzet. Zowel voor kleinschalig bureninitiatief als leerzame projecten voor onze jeugd en eigenlijk alles er tussen in zodat een ieder zich betrokken voelt bij Blaricum en het fijn vindt deel te zijn van het dorp en het dorpsleven.

Joost de Boer

Joost de Boer

Bestuurslid

Ik ben Joost de Boer en samen met mijn vrouw Aleid woon ik sinds 2001 in Blaricum. Onzze zonen Mees en Felix  zijn allebei hier geboren maar wonen niet meer hier – ze studeren allebei in Groningen. We voelen ons zeer verbonden met ons dorp. Aleid en ik zijn beide ondernemer en hebben elk ons eigen bedrijf – zij in executive search en ik in online marketing.

We hebben op veel verschillende plaatsen in binnen- en buitenland gewoond, maar nog nooit zo lang op  1 plek als nu hier in Blaricum. Op de vraag waar ik vandaan kom zeg ik al enkele jaren ‘Blaricum’! Hier gaan we oud worden. Ik houd van dit dorp en wil daarom ook echt wat bijdragen aan de gemeenschap. Dat doe ik onder anderen in een aantal vrijwilligersfuncties – zoals deze. Zo leer ik bovendien mijn dorp en vooral m’n mede dorpelingen nog beter kennen.

Daphne Rokebrand

Daphne Rokebrand

Bestuurslid

Mijn naam is Daphne Rokebrand.

Ik ben een geboren en getogen Blaricumse, met mijn ouders woonde ik in het oude dorp van Blaricum en nu woon ik met mijn man in Blaricum-Bijvanck.

Ik ben getrouwd met Erick en we hebben samen een volwassen dochter.

Ik werk bij de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie ( ANKO) als medewerkster Helpdesk waar ik eerstelijnsadviezen geef op het gebied van CAO, juridisch- en ondernemerszaken aan kapper ondernemers.

Muziek, schilderen, sieraden maken en lezen zijn een aantal van mijn hobby’s.

Ik hoop als vrijwilliger/bestuurslid mijn steentje bij te dragen voor het Activiteitenfonds Blaricum