Wie zijn wij?

Bestuur van de stichting Activiteitenfonds Blaricum

Bestuur

Het bestuur van de Stichting Activiteitenfonds Blaricum wordt gevormd door inwoners van de gemeente Blaricum
Sinds Juni 2019 is de samenstelling als volgt:

Jan Rinzema

Jan Rinzema

Voorzitter

Jan Rinzema (1958) is getrouwd met Nynke Runia en heeft 2 dochters: Catharina en Janneke.
Jan was predikant van de Dorpskerk, heeft nu een wereldwijde digi – kerk www.preekvandeweek.com , houdt van lange afstands fietsen en zijn Harley Davidson

‘Blaricum is een prachtige plek om te wonen, er wonen prachtige mensen, die elkaar veel te geven hebben. Het AFB wil zich ervoor inzetten, dat deze mensen elkaar ontmoeten. En met elkaar delen, wat Blaricum zo bijzonder maakt: kunst, sport, gezelligheid en ontmoeting. Ik geloof dat een leven, waar mensen met elkaar delen, een leven is, waard om geleefd te worden. Het AFB kan niet alles, maar kan wel mensen stimuleren dit te doen. Daarom zet ik mij als voorzitter van het AFB hiervoor in.’

Mieke van Diepen

Mieke van Diepen

Secretaris

Mijn naam is Mieke van Diepen. Ik ben secretaris van het AFB.
Sinds 2007 woon ik in Blaricum, samen met Arjan. Zijn oudste twee kinderen zijn inmiddels volwassen. Onze twee dochters zitten op de Bernardus.

Ik werk op de Hogeschool van Amsterdam. Door praktijkgericht onderzoek te doen proberen we met ons lectoraat Kansrijke Schoolloopbanen bij te dragen aan studentbetrokkenheid en kansengelijkheid.
Met het AFB, Buurtpreventievereniging Wa(k)ker en Stichting Preek van de Week probeer ik bij te dragen aan de sociale cohesie in ons dorp. Want: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’.
Om mijn liefde voor gezellige hapjes en drankjes enigszins te compenseren doe ik aan volleybal, yoga, golf, schaatsen en snowboarden.

Merijn van Hooff

Merijn van Hooff

Penningmeester

Mijn naam is Merijn van Hooff. Ik ben opgegroeid in de Bijvanck en daarna via wat omzwervingen in 2015 weer geland in de Blaricummermeent.

Ik ben getrouwd met Carin en samen hebben we een dochter (Bente) en een zoon (Ties).

Ik ben werkzaam als analist bij ABN Amro en doe dat met veel plezier. Verder fiets ik graag op de racefiets en tennis ik bij BLTC.

Als vrijwilliger bezig zijn voor het Activiteitenfonds Blaricum betekent voor mij een bijdrage leveren aan het verbinden van de verschillende dorpsdelen.

Gerard Dorrepaal

Gerard Dorrepaal

Bestuurslid

Blaricum is een bijzonder dorp in een bijzonder omgeving. Echt iets om zuinig op te zijn. Mijn vrouw Marieke Ton en ik hebben een winkel in het centrum van het dorp. Hierdoor zien wij hoe belangrijk sociale cohesie is en hoe iedereen, soms onbewust, daar behoefte aan heeft. Een dorp met een sterke sociale cohesie, is een sterk dorp, waar je naar elkaar omkijkt. Dat maakt het leven waardevol.

Wij hebben twee kinderen van 9 en 11 jaar.

Monique Decnop

Monique Decnop

Bestuurslid

Mijn naam is Monique Decnop, wonend in de Blaricummer Byvanck samen met mijn 4 heerlijke kinderen. Wij wonen in een heel fijne wijk waar we als bewoners ons steeds meer inzetten om het goed te hebben met elkaar. Dat geeft een fijn gevoel en maakt het wonen in deze wijk heel aangenaam. Initiatieven zo als een nieuwjaarsborrel, de wijk schoonmaken, gezamenlijk opknappen van de speeltuin, vlindertuin aangelegd, koffie uurtje en in de zomermaanden een vrijdagmiddag borrel dragen er aan bij dat we het goed hebben in onze straat. En we benutten de buurtapp om elkaar te helpen daar waar behoefte aan is.

Toen ik gevraagd ben om me in te zetten voor het AFB hoefde ik dan ook niet te aarzelen. Verbinding zoeken, mogelijkheden creëren die tot meer verbinding leiden, is waar ik me heel graag voor inzet. Zowel voor kleinschalig bureninitiatief als leerzame projecten voor onze jeugd en eigenlijk alles er tussen in zodat een ieder zich betrokken voelt bij Blaricum en het fijn vindt deel te zijn van het dorp en het dorpsleven.

Joost de Boer

Joost de Boer

Bestuurslid

Ik ben Joost de Boer en samen met mijn vrouw Aleid en zonen Mees en Felix woon ik sinds 2001 in Blaricum. Onze beide zonen zijn hier geboren en alleen al daarom voelen we ons zeer verbonden met ons dorp. Mijn vrouw en ik zijn beide ondernemer en hebben elk ons eigen bedrijf – zij in executive search en ik in online marketing.

We hebben op veel verschillende plaatsen in binnen- en buitenland gewoond, maar nog nooit zo lang op  1 plek als nu hier in Blaricum. Op de vraag waar ik vandaan kom zeg ik al enkele jaren ‘Blaricum’! Hier gaan we oud worden. Ik voel me verbonden met dit dorp en wil daarom ook echt wat bijdragen aan de gemeenschap. Dat doe ik onder anderen in een aantal vrijwilligersfuncties – zoals deze. Zo leer ik bovendien mijn dorp en vooral m’n mede dorpelingen steeds beter kennen.

Daphne Rokebrand

Daphne Rokebrand

Bestuurslid

Mijn naam is Daphne Rokebrand.

Ik ben een geboren en getogen Blaricumse, met mijn ouders woonde ik in het oude dorp van Blaricum en nu woon ik met mijn man in Blaricum-Bijvanck.

Ik ben getrouwd met Erick en we hebben samen een volwassen dochter.

Ik werk bij de Algemene Nederlandse Kappers Organisatie ( ANKO) als medewerkster Helpdesk waar ik eerstelijnsadviezen geef op het gebied van CAO, juridisch- en ondernemerszaken aan kapper ondernemers.

Muziek, schilderen, sieraden maken en lezen zijn een aantal van mijn hobby’s.

Ik hoop als vrijwilliger/bestuurslid mijn steentje bij te dragen voor het Activiteitenfonds Blaricum

Help het Activiteitenfonds Helpen!

Het activiteitenfonds wordt gevoed met donaties van iedereen die Blaricum een warm hart toedraagt. De middelen zijn niet oneindig, dus elke financiële bijdrage is zeer welkom. Om daarmee initiatieven te ondersteunen die meehelpen om Blaricum Blaricum te maken en te houden: Een uniek groen dorp waar je je prettig thuis kunt voelen.